MBAS bygger stenhus för en hållbar framtid

Din kompletta partner vid nybyggnation av stenhus

Kontakta MBAS

Stenhus

På MBAS i Sverige AB är vi specialiserade på att bygga vackra och hållbara stenhus efter kundernas ritningar och önskemål. Vi tar hand om hela förfarandet, från bygglov till nyckelfärdigt hus.

Sten har bland annat följande fördelar:

  • Näst intill underhållsfritt
  • Brandsäkert
  • Påverkas inte av skadedjur
  • Lufttät och isolerar mot värmeutsläpp
  • Svalt under varma sommardagar

Kontakta oss så berättar vi mer

Inspireras av våra referenser

Är du intresserad av att låta oss bygga ditt drömhus i sten?

Skicka din din förfrågan via mejl, eller använd vårt kontaktformulär. Eller ring Morgan på 0733-89 20 87 om du har några frågor.

Hållbart

Att sten som byggmaterial är hårdare och hållbarare är självklart. Vi bygger huvudsakligen med block i lättbetong som är ett mycket tåligt material. Med lättbetong som grund står huset stabilt mot väderelementen och är nästintill underhållsfritt i många år framåt.

Varm på vintern – sval på sommaren

Det lufttäta stenmaterialet släpper inte ut värme, utan håller den kvar under lång tid. Därför är stenhus mer energieffektiva under vintern och kan spara både kostnader och miljö. Dessutom isolerar stenen mot värmen under sommarmånaderna och håller bostaden sval och skön.

Tryggt och mögelfritt

Eftersom sten inte är ett levande material som trä kan det inte heller dra till sig fukt och bilda röta eller mögla. Husmögel är inte bara dåligt för fastighetens struktur, utan även skadligt för människor och kan utveckla luftvägsbesvär och astma. Dessutom är sten inte heller antändligt och därav ett brandsäkert byggmaterial.

Kontakta oss så berättar vi mer

Vill du bo i ett hus som du har ritat själv?

Kontakta oss med dina idéer och skisser så bokar vi in ett möte

Kontakta MBAS