Allt om stenhus

Stenhus är både vackra och funktionella. Dra nytta av stenens många goda egenskaper och bygg en tidlös fastighet som kräver minimalt med underhåll. Det finns flera goda skäl att välja stenhus vid nybyggnation. Här listar vi några av materialets många fördelar. Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på MBAS.

Nästintill underhållsfritt & hållbart

Sten är mycket hållbart material vilket innebär att korrekt uppförda stenhus blir stabila och nästan underhållsfria. Vi bygger huvudsakligen med block i lättbetong som dessutom är väldigt tåligt. Till skillnad från andra byggnadsmaterial står stenhus enkelt emot vädrets och årstidernas påfrestningar och är nästintill underhållsfritt i många år.

Optimalt inomhusklimat året om

Sten är lufttätt och släpper inte ut värme, utan absorberar den och håller kvar värmen under en lång tid. Därför är stenhus mer energieffektiva under vintern och kan spara både pengar och på miljön. Sten isolerar också mot värmen under sommaren och håller bostaden sval och skön. Optimala förutsättningar för ett behagligt inomhusklimat året om.

Brandsäkert & fritt från mögel

Sten är oorganiskt och därmed ett gott materialval vid nybyggnation. Det är av naturen inte antändligt och därav ett brandsäkert och tryggt. Eftersom sten inte är ett levande material som trä kan det inte heller dra till sig fukt och bilda röta eller börja mögla. Husmögel är inte bara dåligt för fastigheten, utan även skadligt för människors hälsa.

Tidlöst i rätt utförande

I rätt utförande är stenhus en tidlös klassiker vars popularitet aldrig sviktar, oavsett hur trenderna kommer och går. Det finns emellertid många olika sorters stenhus och vi hjälper dig med både arkitektur och design. På MBAS är vi specialiserade på att bygga vackra och hållbara stenhus efter kundernas ritningar och önskemål.

Vill du bo i ett hus som du har ritat själv?

Kontakta oss med dina idéer och skisser så löser vi resten.

leverantörs logotyper MBAS
stenhus

MBAS grunden till ett stenhus

Med egen sammansvetsad personal, underentreprenörer som vi känner väl samt standard och tillval från ledande leverantörer, så lägger vi grunden för ett problemfritt byggande. Välkommen till MBAS Stenhus.